Λίγα λόγια για την αποθήκευση οικοσκευών

Λίγα λόγια για την αποθήκευση οικοσκευών

Η αποθήκευση επίπλων – οικοσκευών, είναι μια πάρα πολύ σημαντική διαδικασία, διότι από τον τρόπο και στο χώρο που θα γίνει, εξαρτάται κατά πολύ, η διατήρηση των αντικειμένων σε καλή κατάσταση και η προστασία τους από πιθανές ζημιές. Είτε πρόκειται για την αποθήκευση αντικειμένων στο σπίτι σας είτε σε έναν επαγγελματικό χώρο, η σωστή φύλαξή τους και η προσεκτική και επαγγελματική τους συσκευασία, μπορεί να εξασφαλίσει, ότι θα διατηρηθούν στην αρχική τους κατάσταση, ακόμα και εάν η αποθήκευση είναι μακροχρόνια. Είναι πολύ σημαντικό, να εξετάσετε την κατάλληλη τοποθεσία για τη φύλαξη των αντικειμένων σας. Είναι σημαντικό επίσης, να χρησιμοποιήσετε ανθεκτικά κιβώτια ή συσκευασίες που παρέχουν επαρκή προστασία. Αν έχετε τον κατάλληλο χώρο στο σπίτι σας, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αντικείμενα σας σε κλειστούς αποθηκευτικούς χώρους, χωρίς υγρασία, με το ανάλογο δάπεδο και πάντα με την απαραίτητη προστασία από τρωκτικά, αράχνες κτλ. Προσοχή, τα αντικείμενα, δε θα πρέπει να εφάπτονται στην τοιχοποιία του χώρου. Αν τα αντικείμενα σας καταλαμβάνουν πολύ περισσότερο χώρο από αυτόν που διαθέτετε στην οικία σας ή ο χώρος σας δεν είναι ασφαλής, τότε μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε επαγγελματικούς χώρους αποθήκευσης, όπου και τα κοστολόγια είναι αρκετά οικονομικά και ξεκινούν από 20€ ανά μήνα. Ένα δεύτερο σημαντικό στοιχείο, είναι να προσέχετε τον τρόπο που στοιβάζετε τα αντικείμενά σας. Πρέπει να τα τοποθετήσετε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να γείρουν ή να πέσουν. Ότι αντικείμενα τοποθετήσετε σε ένα κουτί, θα πρέπει να σημειώσετε εξωτερικά το περιεχόμενό του, καθώς επίσης και να τα ταξινομήσετε με τέτοιον τρόπο, ούτως ώστε να γίνει ευκολότερη η αναζήτηση τους στο μέλλον. Τρίτον, εάν αποθηκεύετε στο σπίτι σας ή σε οποιονδήποτε μη επαγγελματικό χώρο, θα πρέπει να λαμβάνετε μέτρα προστασίας για την πρόληψη φθοράς των αντικειμένων σας. Για παράδειγμα, αναγκαίο είναι να καλύπτετε το σύνολο των αποθηκευμένων αντικειμένων σας, με πανιά, ή ναύλον, ή οτιδήποτε άλλο, για να τα προστατεύετε από τη σκόνη. Σε μια επαγγελματική αποθήκη, δε θα χρειαστεί κάτι τέτοιο, διότι εκεί  λαμβάνονται, πολλαπλά μέτρα ασφαλείας και για τον χώρο, αλλά και για τα αντικείμενα σας. Αν έχετε πολύτιμα αντικείμενα, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε ειδικές θήκες ή κουτιά που παρέχουν επιπλέον προστασία.
Για την ασφαλή συσκευασία των ογκωδών αντικειμένων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικά προστασίας όπως αφρώδες υλικό ή φουσκωτό πλαστικό, ή ειδικό κυματιστό χαρτί και πολλές φορές συνδυασμό αυτών, για να αποφύγετε τις όποιες φθορές.
Προσοχή ! Αποφύγετε την επιλογή, να μισθώσετε χώρους, ή να αποθηκεύσετε τα αντικείμενα σας σε εγκαταλελειμμένα (κενά) καταστήματα, γραφεία ή άλλους αντίστοιχους χώρους. Διατρέχετε σοβαρό κίνδυνο κλοπής, μιας και οι συγκεκριμένοι χώροι, πιθανόν να μην ηλεκτροδοτούνται και κατά συνέπεια, να μην υπάρχουν συστήματα ασφαλείας, αλλά και ο έλεγχος σε τέτοιους χώρους, να είναι παντελώς πλημμελής.
Επίσης, μερικές φορές, η εξυπηρέτηση στην παροχή χώρου από φίλους, μπορεί στο τέλος να κοστίσει αρκετά περισσότερο από ότι μια επαγγελματική αποθήκη.
Τέλος, είναι σημαντικό να διατηρείτε τα αντικείμενα σας σε καλή κατάσταση με τακτική συντήρηση και καθαρισμό. Η υγρασία, η σκόνη, οι οσμές, μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στα αντικείμενα σας, ειδικά αν αυτά είναι από ξύλο ή ύφασμα. Καθαρίστε τα αντικείμενα σας τακτικά και αποφύγετε να τα αφήνετε εκτεθειμένα στον ήλιο ή σε υγρό περιβάλλον. Η διευθέτηση των περισσευούμενων αντικειμένων, βοηθά στην αξιοποίηση του χώρου σας και στη διατήρηση της τάξης και της οργάνωσης του σπιτιού σας, με αποτέλεσμα, έναν ακόμα καλύτερο και πιο άνετο τρόπο ζωής.
Συνολικά, η φύλαξη επίπλων και εμπορευμάτων είναι ένα σημαντικό θέμα, που πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Αποφύγετε τα υπόγεια, τα σκοτεινά και υγρά μέρη, αλλά και σημεία τα οποία είναι εκτεθειμένα με τον ήλιο. Ακολουθήστε αυτές τις βασικές οδηγίες και θα βελτιώσετε την προστασία των αντικειμένων σας, θα διατηρήσετε την κατάστασή τους για πολλά χρόνια, αναλλοίωτη. Είναι πολύ βασικό, να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης για τα αντικείμενα σας. Εάν πιστεύετε πως υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, στο να είναι ο χώρος σας ο ιδανικός για να αποθηκεύσετε τα αντικείμενα σας, τότε, δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε σε επαγγελματικές αποθήκες, όπως της ΕΠΙΠΛΟΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗΣ, η οποία είναι η μοναδική στην Ελλάδα, με 3.500 τετραγωνικά μέτρα, άρτιες εγκαταστάσεις, και πολύ οικονομικές τιμές.
 
Συντάκτης του άρθρου
Αθανάσιος Τσιπλακίδης
C.E.O of Epiplometaforiki